Tapijt Reinigen – Werkwijze

Wij komen losse tapijten gratis bij u ophalen en na de reiniging weer  afleveren.

Fase 1: Kloppen

Het tapijt wordt eerst goed geklopt en stof gezogen om het loszittende vuil te verwijderen.

Fase 2: Analyse

Er wordt vastgesteld wat voor soort tapijt het is. Dit doen wij zodat we de juiste reinigingsmethode en reinigingsmiddel voor uw tapijt kunnen bepalen.

Fase 3: Reiniging

Vervolgens wordt het tapijt gewassen met natuurvriendelijke middelen die de vezels niet aantasten. Het vloerkleed wordt geheel nat gereinigd, hierbij gebruiken wij een machine met een roterende borstel. Vlekken worden hierbij verwijderd en het kleed wordt zorgvuldig schoon geschrobd. Hier worden geen chemische middelen bij gebruikt; geheel veilig voor mens en dier. Na het wassen ziet het tapijt er niet meer dof uit en zijn de natuurlijke kleuren terug gekomen.
Hierna wordt het tapijt meerdere malen gespoeld om de resten van de shampoo te verwijderen.

Fase 4: Drogen

Het tapijt wordt nu opgerold in de tapijten centrifuge gelegd; door het centrifugeren wordt 90% van het water uit het tapijt verwijderd. Vervolgens wordt het tapijt geïnspecteerd en te drogen gehangen aan speciale  droogrekken.
Deze reinigingsmethode zorgt ervoor dat er geen vuil of reinigingsmiddelen in uw tapijt achter blijven en dat uw vloerkleed er weer stralend uitziet.

Wanneer uw tapijt droog is, bellen wij u voor een afspraak om het tapijt gratis bij u af te leveren. Het hele proces duurt gemiddeld 7  tot 10 dagen. De betaling is bij aflevering.