Soorten tapijt die wij reinigen

Perzisch Tapijt

Nain12bPerzische tapijten worden gemaakt door middel van een weefgetouw, het tapijtknopen wordt handmatig verricht. Het eindresultaat wordt sterk beïnvloed door het aantal kettingdraden dat per cm wordt gebruikt. Hoe meer kettingdraden, hoe fijner het werkstuk is. Tussen de kettingdraden worden de inslagdraden geweven. Na elke ingeweven inslagdraad (soms na twee of drie) volgt een rij knopen. Een knoop bestaat uit een draad die rond twee kettingdraden is geknoopt en daarna afgeknipt. De twee einden van deze draad, die verticaal op de geweven onderzijde staan, vormen de pool van het tapijt.

Perzische tapijten worden in diverse landen geknoopt. Perzische tapijten worden hierdoor ook wel als Oosterse tapijten aangeduid en andersom. Een Perzisch tapijt of Oosters tapijt valt op in iedere ruimte. Perzische tapijten zijn vaak van hoge kwaliteit, ze zijn heel stevig en kennen een lange levens duur wanneer ze goed onderhouden worden. Perzische vloerkleden zijn er in bijzonder veel soorten, kleuren, patronen en maten. Door dagelijks gebruik en na verloop van tijd worden de kleuren van het tapijt dof en verdwijnt de glans van de natuurlijke verf stoffen. Perzische tapijten hebben karakter en kunnen mensen persoonlijk aanspreken. Perzische tapijten worden met de hand geknoopt: het menselijke element daarin maakt ieder exemplaar uniek.

Door een reiniging bij Het Vliegende Tapijt worden de kleuren van uw kleed weer helder, u zult verbaasd opkijken van het resultaat. Bij Het Vliegende Tapijt gebeurd het kloppen, reinigen, spoelen en drogen van uw vloerkleed op een vakkundige manier. Wij beschikken over de juiste kennis en apparatuur om de klus te klaren.  Bij het wassen / schoonmaken van Perzische tapijten is er kans op het doorlopen van kleuren die niet goed gefixeerd zijn in het tapijt. Voordat wij aan de reiniging beginnen voeren wij altijd eerst een kleurvastheidstest uit om er 100% zeker van te zijn dat de kleuren niet afgeven of doorlopen.

Een handgeknoopt tapijt wordt met beleid en voorzichtig uitgeschud en geklopt. Wanneer dit verkeerd of te krachtig gebeurd dan kunnen de ketting-  en inslagdraden (de basis van het tapijt) breken. Hierdoor kunnen gaten en scheuren in het tapijt ontstaan. Een Perzische of oosters kleed word geheel nat gereinigd met een zachte roterende borstel machine. Wij gebruiken voor de reiniging natuurvriendelijke middelen die de vezels en kleuren van het tapijt niet aantasten. Perzische tapijten zijn gemaakt van natuurlijke materialen (wol, katoen en zijde). Bij het gebruik van verkeerde chemische middelen kan flinke schade aan het Perzische tapijt worden aangebracht. De reinigingsmiddelen die wij gebruiken zijn op basis van natuurlijke zeep; veilig voor mens en dier. Na het schoonmaken wordt het tapijt meerdere malen gespoeld om de zeepresten te verwijderen. Het tapijt word nu te drogen gehangen. Na 7 tot 10 dagen wordt het tapijt bij u thuis afgeleverd, u wordt hierover gebeld voor een afspraak!

Bij Het Vliegende Tapijt is uw pers in goede handen, wij behandelen uw kostbare bezit zorgvuldig.   Maak direct een afspraak.

 

 

Berber tapijt

berber

Berber tapijten werden van oorsprong gemaakt door de Berbers, een stam die leeft in Noord Afrika. De Berber tapijten worden met de hand geknoopt van zuiver scheerwol. De Berbertapijten werden oorspronkelijk gebruikt als bescherming tegen vocht en kou tijdens het slapen. De gebruikte wol soort en de knoopdichtheid bepalen de kwaliteit van het tapijt. Wol is niet alleen mooi, maar ook warm en zacht en het werkt geluiddempend en isolerend. Een Berber tapijt is een natuurproduct en heeft dus een rustgevende uitstraling. Vooral de licht- en crèmekleurige Berbers zijn besmettelijk waar sporen van dagelijks gebruik en vlekken storend kunnen zijn. Het Vliegende Tapijt kan u hierbij helpen, u zult verbaasd zijn van het resultaat dat wij behalen.

Maak direct een afspraak.

 

* Zijden tapijten

* Machinaal vervaardigde tapijten

* Nepal tapijt

* Oosterse tapijten

* Wollen vloerkleden

* Hoogpolig tapijt

* Synthetisch tapijt

* Karpetten

* Chinese tapijten

* Enz.